Kamu

Bu bankanın müşterileri dikkat: Artık kaldırıldı!

Dev banka geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren “Cebimde POSta temassız kartlarla yapılan işlemlerdeki limitleri kaldırdığını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, işletmelerin 250 TL üzeri işlemlerini de artık temassız olarak gerçekleştirebileceği bildirildi.

Türkiye’de binlerce müşteriye sahip olan ING Bank özellikle işletme sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Banka tarafından alınan 2021 kararına göre, cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştüren banka, aldığı yeni karar ile temassız kartlar ile gerçekleştirilen işlemlerdeki limitler kaldırıldı. Alınan karar ile beraber işletmeler artık 250 TL ve üzeri işlemler de temassız olarak yapılabilecek.

Hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılacak

2019 yılında cep telefonlarının temassız POS cihazı olarak kullanılması adına Cebimde Pos uygulaması başlatılmıştı. İşletme sahiplerine kolaylık sağlayan uygulama ile cep telefonuna kart şifrelerini giren kişiler, işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecek.

Uygulama hakkında değerlendirmelerde bulunan ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, uygulama ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirirken, ürün sayesinde KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.