Gündem

Bakan Koca’dan flaş açıklama: Çarşamba gününe kadar devam edecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı üzerinden aşı açıklamasında bulundu. Bakan Koca 81 il sağlık müdürleri ile aşı programlarını değerlendirdiklerini ifade ederek, “Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü salgınına karşı aşılama çalışmaları başladı. Bu kapsamda Çin’den getirilen aşılar sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile aşılama ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Çarşamba gününe kadar devam edecek

81 ilimizin sağlık müdürleri ile aşı programımızı değerlendirdik. Sağlık çalışanlarımızdan 830 bin kişi aşının ilk dozunu oldu. Dünyadaki en hızlı uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Program takvimine göre sağlık çalışanları çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan corona virüsü tablosuna göre bugün 151 bin 342 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 5 bin 862 vaka tespit edildi. 749 kişi hasta olarak kaydedilirken, 164 kişinin vefat ettiği bildirildi. Bugün iyileşenlerin sayısı ise 7 bin 905 olarak açıklandı.