Kamu

Çalışan annelere 2021 müjdesi!

Çalışan annelere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 2021 müjdesi verildi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 yılında çalışan annelere 325 avro ödeme yapılacak. Peki, çalışan anne desteğinden kimler faydalanabilir? Çalışan anne başvuru ve yararlanma süreci nasıldır? İşte annelere yapılan destek ödemesi ile ilgili merak edilen soruların cevapları…

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen çalışan anne desteği ile ilgili 2021 yılı açıklaması yapıldı. SGK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu sene çalışan annelere 325 avro ödeme yapılacak.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 325 avro Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Destek miktarı 2021 yılında aylık 325 avrodur. 2022 yılında 350 avroya çıkacaktır. Özel gereksinimli çocuğu olan annelere fazladan 50 avro ödenmektedir. Proje kayıtları devam ediyor.

Ön kayıtlar e-devlet şifresi ile buradan veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilmekte olup ön kaydını başarıyla yapanilk 3700 anneye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilecektir.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan (4/a sigortalısı) ve 0-24 ay arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten yararlanabilir.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİNE BAŞVURU VE YARARLANMA SÜRECİ NASILDIR?

Ön Kayıt işlemleri sadece internet üzerinden yapılmaktadır. Projeye başvurabilmeniz için öncelikle e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Sistem, başvuru numarasını başvuru sırasına göre otomatik olarak vermektedir. Kesin Kayıt ise, illerdeki Proje ofislerinde yapılmaktadır.