Gündem

BİM, MİGROS, A101 için açıklandı: Hafta sonu kapatılacak mı?

Corona virüsü salgını nedeniyle küçük esnaf zor günler geçirirken, haksız rekabetin önlenmesi için BİM, MİGROS, A101 gibi marketlerin de hafta sonu kapatılması talep edildi. Peki, zincir marketler hafta sonu kapatılacak mı? Marketlerin çalışma saatleri nedir?

Küresel pandemi nedeniyle Türkiye’de esnaflar zor günler geçiriyor. Bu kapsamda Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç önemli bir açıklamada bulundu. Özgenç, zincir marketlerdeki satışı gerçekleştirilen tuhafiye, tekstil ve züccaciye ürünlerinin küçük esnafı mağdur ettiğini ve halkın hafta sonları bakkallardan alışveriş yapması adına market zincirlerinin kapanması gerektiğini söyledi.

Özgenç tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sahaya indiğinizde market zincirlerinin haksız rekabet ortamı oluşturduğunu görüyorsunuz. Marketler hafta sonu açık züccaciye ürünü satıyor ama yanındaki küçük esnaf kapalı. Bu durumda zincir markerler haksız rekabet ortamı oluşturmuş oluyor. Zaten pandemi döneminde gelirleri oldukça arttı. Bakkalları ve manavları bu kısır durumdan kurtarmak lazım. Buradan Ticaret Bakanlığına sesleniyoruz küçük esnafın bu mağduriyetine müdahale etsinler”

Marketlerin çalışma saatleri nelerdir?

Corona virüsü salgını nedeniyle hafta içi marketler saat 10:00’da açılıyor ve 20:00’ye kadar hizmet veriyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ise marketler saat 10:00’da açılıyor ve 17:00’de kapanıyor.