Gündem

Mutasyon virüs için yeni aşı geliştirilecek mi?

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü ile mücadele devam ederken, İngiltere başta olmak üzere bir çok ülkeden mutasyonlu virüs açıklaması gelmişti. Yüzde 70 daha hızlı yayıldığı iddia edilen virüse karşı yeni aşı geliştirip geliştirilmeyeceği merak ediliyordu. Konu ile ilgili olarak BioNTech-Pfizer’den açıklama geldi.

Corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar mutasyonlu virüs için de aşı geliştirilip geliştirmeyeceğini merak ediyorlardı. Konu ile ilgili olarak BioNTech-Pfizer açıklamada bulundu.

Mevcut aşı yeni türe karşı koruma sağladı

Mutasyona uğramış corona virüsüne karşı yeni aşı geliştirmeye ihtiyaç olmadığını söyleyen şirket, “BNT162b2” isimli aşısının Covid-19’un İngiltere ve Güney Afrika’da tespit edilen yeni türüne karşı koruma sağladığını söyledi.

Corona virüsü aşısının İngiltere ve Güney Afrika’daki yeni türlere karşı nötralize edici antikor tepkisini tetiklediğini tespit ettiklerini söyleyen şirket, laboratuvar çalışmalarında elde edilen sonuçların cesaret verici olduğu ifade edilerek, ürettikleri aşının üzerinde muhtemel yeni türlere göre ayarlama yapabilecekleri söyledi.