Gündem

Bu vitamini eksik olanlar dikkat: Corona virüsü aniden ölüme sebep olabilir!

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsü ile ilgili bilim insanlarının araştırmaları devam ediyor. Hollanda ve Belçikalı bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma vitamin eksikliği olan insanların endişesinin artmasına neden olacak türden. Buna göre, K vitamini eksikliği corona virüsü vakalarında ani ölümlere sebep olabilir.

Corona virüsü salgınında milyonlarca kişi enfekte oldu. Bilim insanları tüm dünyayı etkileyen virüs üzerinde araştırmalar yapmaya devam ediyorlar. Hollanda ve Belçikalı bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma ise K vitamini eksikliği olanları yakından ilgilendiriyor.

Söz konusu araştırmaya göre, K vitamininin eksikliğinin yeni tip koronavirüste çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve ani ölümlere neden olabileceği açıklandı.

Araştırma sonucuna göre K vitamini eksikliği, corona virüste ciddi akciğer hasarına yol açan önemli faktörlerden biri olduğu belirtildi. Eksikliğin, vasküler esnekliğin azalmasına neden olan komplikasyonlara yol açabileceği bildirildi. Eksiklik sonucunda vücudun hasarı iyileştirmek için kan pıhtıları oluşturduğu, bu durumun da kan dolaşımının bozulmasına ve hatta ani ölüme neden olduğu ortaya koyuldu.

K vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

Kolay morarma
Burun veya dişetlerinden kan sızıntısı
Yaralanmalar, delinmeler, enjeksiyon veya cerrahi girişim bölgelerinden aşırı kanama
Ağır adet kanamaları
Mide-bağırsak yolundan kanama
İdrar ve/veya gaitada kan
Protrombin (Pıhtılaşmanın ortak ve ekstrinsik yolunu değerlendirmede kullanılan bir testtir) zamanında (PT/INR) artış