Genel

Elektrik kullanan herkesi ilgilendiren karar!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrik kullanan herkesi ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karara göre, EPDK tarafından elektrik piyasasında 12 şirkete üretim lisansı verildi, 5 şirketin lisansı sona erdirildi. Öte yandan elektrik kesintileri artık belirli günlerde yapılacak.

EPDK kararlarına göre, 12 şirkete üretim lisansı verilirken, 5 şirketin lisansı sona erdirildi, 1 şirketin lisansı da iptal edildi. Ayrıca Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 4 şirketin LPG depolama lisansı ve 2 şirketin dağıtıcı lisansının süresi uzatıldı. LPG piyasasında bir şirketin dağıtıcı ve bir şirketin depolama lisansı sona erdirilirken, bir şirkete de dağıtıcı lisansı verildi.

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde bir şirkete madeni yağ lisansı verildi.

3 kez ödemeyince kesilebilecek

Öte yandan EPDK elektrik kesintileri içinde düzenleme yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, yalnızca pazartesi-perşembe günlerinde saat 08.00 ile 15.00 arasında elektrik kesintisi kararı aldığı öğrenildi.

Şubat ayında yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemeye göre, 65 yaş üstü tüketiciler, şehit aileleri ve gazilerin elektrikleri borçlanmadan ötürü kesilmesi oldukça zorlaşacak.65 yaş üstündeki elektrik tüketicilerine ait olduğu ev kullanıcılarının, engelli kullanıcıların ve şehit aileleri ile muharip/malul gazilerin elektrikleri yalnızca art arda 3 faturanın ödenmemesi durumunda kesilebilecek.

Kesintiler hangi günler yapılacak?

Ayrıca elektrik kesintisi için günler belirlendi. Cuma günleri, sokağa çıkma yasaklarının olduğu hafta sonları ve bayramlarda da elektrik kesintisi yapılamayacak. Buna göre, elektrik kesintisi pazartesi-perşembe günlerinde saat 08.00 ile 15.00 arasında yapılabilecek.