EğitimGündem

MEB’den son dakika açıklaması! Liselerde yüz yüze eğitim…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması geldi. Buna göre, 1 Mart’tan itibaren liselerde yüz yüze eğitimin haftada en az 16, en fazla 24 saat olacağını bildirildi. Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar, 1 Mart’tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde yüz yüze planlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde yüz yüze eğitime geçişle ilgili usul ve esasları belirledi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; 12’nci sınıflarda 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyle yüz yüze yapılacak dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince planlanacak.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında 1’inci dönem işletmelerde beceri eğitimine devam edenlerle 2’nci dönemde devam etmek isteyen öğrencilerin durumları değerlendirilerek 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren söz konusu eğitimi sürdürmeleri sağlanacak.

Yüz yüze eğitim ve öğretimin devam edeceği süre ile ölçme ve değerlendirme uygulamaları sürecinde barınma ihtiyacı olan öğrenciler, talep etmeleri halinde, durumlarına uygun paralı veya parasız yatılı olarak ilgili mevzuat hükümlerine göre okul pansiyonlarından yararlandırılacak.

Sınavlar, pansiyonu bulunan eğitim kurumlarında yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacak. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile güzel sanatlar ve spor liselerinde öğrenim gören öğrencilerin barınma talepleri ise kayıtlı oldukları program türü ile alan ve dalının bulunduğu okulların pansiyonlarında karşılanacak.