Teknoloji

Sosyal medya kullanan herkesi ilgilendiren açıklama: Mutlaka kontrol edin!

Türkiye’de milyonlarca kişi çeşitli sosyal medya uygulamalarını kullanıyor. Ancak sosyal medya kullanmak güvenlik açıklarını da beraberinde getiriyor. Son yapılan açıklamalara göre, bazı kişiler gerçek kullanıcı üzerinden aldıkları hesaplar ile istedikleri hesapları kapatabilirler. Konu hakkında açıklamalarda bulunan sosyal medya uzmanı Yunus Sedat Aydın, ”Kullanıcılar sık sık kendi adlarına hesap açılıp açılmadığını kontrol etmelidir.” İfadelerini kullandı.

Önde gelen sosyal medya uygulamalarından biri olan İnstagram için önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal Medya Uzmanı Yunus Sedat Aydın tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Instagram bilindiği üzere tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi. Herkesin severek kullandığı bu uygulamanın önemsenmesi gereken çok ciddi bir açığı var. O da taklit yöntemiyle hesapların kapatılması”

“Sosyal medya hesaplarımızı kullanırken de daima gözümüzü dört açmalıyız. Taklit yöntemi ile hesap kapattırmanın mümkün olduğunu öğrendiğimde gerçekten çok şaşırdım. Instagram’da biz sade kullanıcıların farkında bile olmadığı büyük bir savaş olduğunu söyleyebilirim. Her gün çokça vakit geçirdiğimiz bu platformlar hakkında daha çok bilgi sahibi olmalı ve siber güvenlik kavramını daha fazla önemsemeliyiz. Artık, dijital dünyada da bir kimliğe sahibiz. Paylaşımlarımız tüm çevremizi etkiler nitelikte. Olası kötü bir durumla karşılaşmamak için çok fazla dikkatli olmalıyız”