Kültür Sanat

Türk televizyon tarihinin en sevilen 10 yarışma programı!

Türk televizyon tarihinin en sevilen 10 yarışma programını haberimizde derledik. İşte bir zamanların iz bırakan programları…

Türkiye’de yayınlanan onlarca yarışma programı içerisinden bazıları yayınladıkları döneme damga vurmuştu. İşte

Türk televizyon tarihinin en sevilen 10 yarışma programı…

Biri Bizi Gözetliyor

Yarışmada, farklı özellikteki yarışmacılar 100 gün boyunca “BBG evi” adı verilen bir eve kapatılıyor, sadece taksi kullanarak eve gelir getirmek amacıyla dışarı çıkabiliyorlardı.

Çarkıfelek

Çarkıfelek programı ilk olarak 1975 yılında hem ABD’de NBC’de hem de Türkiye’de 6 Ocak 1975’te TRT 1’de başladı. İlk sunucusu Güner Ümit’tir. Çarkıfelek Mehmet Ali Erbil’in sunumu ile hafızalara kazınmıştır.

Adam Olacak Çocuk

Adam Olacak Çocuk yılları arasında Barış Manço’nun sunduğu 7’den 77’ye adlı programın içinde yer alan, Manço’nun her hafta yaklaşık 5-6 çocuğu sahneye çıkartıp soru sorması ve şarkı söyletmesi ile programda yer alan bölümdür.

Akademi Türkiye

Barış Akarsu ve Özgür Çevik gibi büyük isimleri sanat dünyasına kazandıran ses yarışması.

Şahane Pazar

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin sunuculuğunu yaptığı bir efsane yarışma programı

Kelime Oyunu

Ali İhsan Varol’un sunuculuğunu yaptığı 2009 – 2014 tarihleri arasında farklı kanallarda yayınlanan programıdır.

Gelinim Olur Musun?

Bir döneme damga vuran evlilik programlarından biridir. Semra Kaynana ile nam salan Semra Yücel daha sonra bir çok programa misafir olmuştur.

Evet Hayır


Usta sunucu Erkan Yolaç’ın sunuculuğunu yaptığı, yarışmacıların sorulan sorulara Evet ya da Hayır dememek için direndiği yarışma

Dokun Bana


Yarışmacıların kazanmak istedikleri arabaya saatlerce dokunduğu ve elini çeken kişilerin elendiği, tarihin belkide en heyecansız yarışmasıydı.

Passaparola

Türk televizyonlarının en uzun soluklu yarışma programlarından biri olan Passaparola Metin Uca’nın sunumu ile Star TV ekranlarında yayınlandı.