EkonomiKamuTeknoloji

HGS ve OGS Borç bilgisi nasıl öğrenilir? Bilgilendirme Artık e-Devlet üzerinden yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasına göre, HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme Hizmeti artık e-Devlet üzerinden vatandaşlara veriliyor. Peki, HGS ve OGS Borç bilgisi nasıl öğrenilir? İşte cevabı

Türkiye’deki milyonlarca araç sahibini ilgilendiren yeni bir hizmet hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) bakiyesi yeterli olmadığı zamanlarda yaptıkları ihlalli geçişlerle ilgili e-Devlet sistemi üzerinden bilgilendirmelerin başlandığı bildirildi. Söz konusu uygulama ile 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak olan idari para cezalarının önlenmesi bekleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı; Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Köprüsü, İzmir Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde ihlalli geçişlerin sık yaşandığını duyurdu. Bakanlık e-Devlet bilgileri güncel olan vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail yoluyla ve SMS ile bilgi verecek.

Ayrıca bakanlık bozulan HGS geçiş etiketlerinin TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında kontrol edileceğini ve vatandaşların bilgilendirileceğini söyledi.

HGS ve OGS Borç bilgisi sorgulaması nasıl yapılır?

HGS ve OGS Borç bilgisi sorgulama yapmak isteyen vatandaşların e-Devlet T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sistem üzerinden “Araçlarım” bölümüne giren vatandaşlar hizmetlerden faydalanabilirler.