EkonomiTeknoloji

Xiaomi personel alımı: Türkiye fabrikası için 2 bin kişi işe alınacak!

Önemli teknoloji şirketlerden biri olan Xiaomi fabrikası Türkiye’de üretim yapmaya başladı ve yüzlerce yeni Xiaomi personel alımı daha yapılacak. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikada tam kapasite üretime geçildiğinde 2 bin vatandaşa istihdam sağlanacağını duyurdu.

Xiaomi Türkiye’de fabrika açma süreçlerine devam ediyor. Xiaomi fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Varank, iş arayan vatandaşlara güzel haberi verdi. Bakan Varank tarafından yapılan açıklamada, “Önümüzdeki aydan itibaren bu fabrikada üretilen telefonlar, Türkiye’de satılmaya başlayacak. Burada tam kapasiteyle üretime geçildiğinde 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak.” İfadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi’nin ülkemizdeki yöneticisi İrfan Öztürk ise LinkedIn üzerinden 24 kişinin işe alınacağını duyurmuştu.

Şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Salcomp firması ile ortak açacağımız Cep Telefonu üretim fabrikasında, Xiaomi telefonlarının üretiminde yardımcı olacak arkadaşlar aranıyor.

Özellikle yeni mezun veya bir kaç sene deneyimli arkadaşlar için harika bir fırsat olacaktır. Bu yıl neredeyse bütün markalar Cep Telefonu üretimini ülkemize de almaya başladılar ve ülkemizde yepyeni bir sektörün kuruluşuna şahit oluyor. Bence çok güzel bir alan olacak.