Gündem

Valilikten flaş açıklama: 29 Mart tarihine kadar yasaklandı!

Türkiye’de corona virüsü salgında vaka sayısı artan iller yeni tedbir kararlarını duyuruyorlar. Çok yüksek riskli iller arasından yer alan Osmaniye’de yeni tedbir kararları açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, bir çok etkinliğin 29 Mart günü saat 23.59’a kadar yasaklandığı bildirildi.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle Osmaniye’de yeni tedbir kararı alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, genel asayişin korunması amacıyla mülki amirliklerin uygun göreceği sosyal mesafe kuralına uyularak yapılacak etkinlikler hariç olmak üzere, miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve imza kampanyası gibi etkinlikler 15 Mart günü saat 00.01 ile 29 Mart günü saat 23.59’a kadar 15 gün süre ile yasaklandığı bildirildi.

Maalesef durumumuz iyi değil

Öte yandan Park 328 AVM’de gerçekleştirilen denetimlere katılan Vali Dr. Erdinç Yılmaz basına açıklamalarda bulundu. Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda, “Bugün alışveriş merkezimizde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bildiğiniz üzere koronavirüs tablosunda maalesef durumumuz iyi değil, çok yüksek riskli iller arasındayız. Osmaniyeli hemşerilerime bir kez daha seslenmek istiyorum; kurallara hassasiyetle uyalım tedbirleri asla gevşetmeyelim, ev ziyaretlerini yapmayalım, taziye ziyaretlerini telefonla yapalım. Eğer hep birlikte mücadele edersek, kurallara hassasiyetle uyarsak, kısa sürede çok iyi sonuçlar alacağımıza yürekten inanıyorum.” İfadeleri kullanıldı.