Kamu

Sigortalı olanları ilgilendiriyor: e-Devlet üzerinden bu belgeyi alabilirsiniz!

e-Devlet uygulaması her gün bir yenilikle daha vatandaşın karşısına çıkıyor. Bu Kapsamda önemli açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sigortalıları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada, sigortalılar ve hak sahiplerinin hizmet birleştirme başvurusunda bulunabilecek.

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile birlikte bir çok kamu belgesi e-Devlet üzerinden ulaşılabilir hale getirildi. Bu konuda Bakan Selçuk sigortalıları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalara göre, yeni hizmetler içerisinde 4a, 4b ve 506 sayılı kanunun geçici 20’nci maddesine tabi sigortalıların ve hak sahiplerinin hizmet birleştirme başvurusunda bulunabilecek. Buna göre; iş yeri tescili olmayan ilgililer, e-Devlet üzerinden borcu yoktur ve iş yeri kaydı yoktur belgeleri e-Devlet uygulaması üzerinden alınabilecek.

e-Devlet yeni hizmetler

İşyeri Kaydı / Borcu Yoktur Belgesi Doğrulama
İşyeri Kaydı / Borcu Yoktur Belgesi Sorgulama

e-Devlet üzerinden borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

Borcu yoktur belgesi almak isteyen sigortalılar e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yapabilirler. Daha sonra arama sekmesi üzerinden İşyeri Kaydı / Borcu Yoktur Belgesi Sorgulama yazılması gerekiyor. Burada gerekli soruları cevaplayarak belge alınabilir.

İşyeri Kaydı / Borcu Yoktur Belgesi Sorgulama yapmak için tıklayınız.