Kamu

Ücretsiz seyahat kartı nasıl alınır? 11 bin 400 vatandaş ücretsiz seyahat kartını aldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şehit aileleri ve gaziler için yürüttükleri çalışmalar hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sosyal hayattan kopmalarını önlemek ve sosyal faaliyetlere katılımları için çalıştıklarını söyleyen Bakan Selçuk, bu kapsamda 11.400 vatandaşa ücretsiz seyahat kartı verildiğini söyledi. Peki, ücretsiz seyahat kartı nasıl alınır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün yaptığı açıklamalarda, “Şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz olarak yararlanmaları için 2020 yılında 11.400 vatandaşımız, ücretsiz seyahat kartı aldı. 2014 yılından bu yana 192.974 adet ücretsiz seyahat kartını hak sahiplerine teslim ettik” ifadelerini kullandı. Bu nedenle bir çok vatandaş ücretsiz seyahat kartının nasıl alınacağını merak ediyorlar.

Ücretsiz seyahat kartlarını kimler alabilirler?

Gazi ve gazi yakını kişiler,
Şehit yakını kişiler,
Vazife malulleri,
% 40 ve üstü engeli olan engelli kişiler,
Ağır engeli olan kişilerin birden fazla olmamak kaydıyla refakatçileri,
Vatani hizmete bağlı olarak şeref aylığı bağlanan kişiler, eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını henüz doldurmamış çocukları, anne ve babaları,
Devlet sporcusu unvanını almış kişiler

Ücretsiz seyahat kartı nasıl alınır?

Ücretsiz seyahat kartı almak isteyen vatandaşlar e-Devlet uygulaması üzerinden başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapmak için e-Devlet uygulamasına T.C. kimlik numaranız ve şifre bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekiyor.
e-Devler ücretsiz seyahat kartı ön başvurusu için tıklayınız.