Ekonomi

SGK 60 bin TL’ye araba satışı yapıyor!

Araç satın almak isteyen vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni ilanlar yayınladı. Kurum tarafından yayınlanan ilanlar arasında 2004 model OPEL Marka ASTRA 1.6N- JOY MT Tipi aracın 60 bin TL başlangıç fiyatı ile satışa çıktığı öğrenildi. Peki, SGK hangi araçların satışını yapıyor? İşte araba satışları ile ilgili bilinmesi gerekenler

SGK icra satışına çıkarılan son 12 ilanın listesini yayınlandı. Yayınlanan listede 2004 model OPEL Marka ASTRA 1.6N- JOY MT Tipi aracın 60 bin TL başlangıç fiyatı ile satılacağı öğrenildi. Peki, SGK tarafından yapılan satışın detayları nelerdir?

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2004 model OPEL Marka ASTRA 1.6N- JOY MT Tipi araç satışı nasıl yapılacak?

Araç için birinci açık artırma Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konferans salonunda olup, 17.03.2021’de saat 10.50’da başlayıp saat 10.55’de sona erecektir. Muhammen bedelin %75’ini geçmesi şartı ile en çok artırana satılacak, istekli bulunmadığı taktirde 24.03.2021 günü aynı yer ve saatte ikinci artırma yapılarak bu kez hacizli menkul mal muhammen bedelinin %40’ını geçmesi, rüçhanlı alacaklar ve kurum masraflarının karşılanması şartı ile en çok artırana satılacaktır. Satış ilanı ilgililerin adreslerine posta ile tebligat gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının tebliği yerine geçeceği ilan olunur.

a) Satışa iştirak edeceklerden % 7,5 i oranında teminat alınacaktır.

b) Satış giderleri, tellaliye, KDV ve Damga Vergisi alıcıya aittir.

c) Menkul kendisine ihale olunan kimsenin 3 gün içinde ihale bedelini ödemesi gerekir. Bu mehil müddeti ünitemiz satış komisyonunun yetkisindedir. Satış peşin para ile yapılır.

d) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefiller teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zarardan müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve aylık %5 üzerinden geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiye 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü hakkında kanun hükmüne göre Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce tahsil olunur.

e)Satışa iştirak edecekler yanlarında resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup; tüzel kişilikler adına satışa iştirak edecekler ise yetki belgesi ibra etmek zorundadır.

f) Alıcıların menkul malları yerinde bizzat görerek satışa katıldığı kabul edildiğinden; alıcı tarafından hiçbir şekilde itiraz kabul edilemez. Bu konuda yapılan itirazlar reddedilir.