GündemSağlık

50-64 yaş arası vatandaşlar ne zaman aşılanacak?

Son günlerde ülkemizde corona virüsü vaka sayılarında yeniden artış görülmeye başlandı. Öte yandan corona virüsü aşılama çalışmaları devam ediyor. Virüse yakalansa bile hafif atlatmak isteyen vatandaşlar ise kendilerine ne zaman aşı sırasının geleceğini araştırıyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son bilgilendirmelere göre, aşılamada birinci aşama tamamlandı ve ikinci aşamaya geçildi. Peki, ikinci aşamada kimler var?

Türkiye’de corona virüsüne karşı aşıma çalışmaları devam ediyor. Bu nedenle vatandaşlar kendilerine ne zaman aşı sırasının geleceğini araştırıyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son bilgilendirmelere göre aşılama çalışmalarında birinci aşamaların tamamlandığı bildirildi.

50-64 yaş arası vatandaşlar ne zaman aşılanacak?

Bakanlık tarafından yayınlanan aşı grup sıralamasında ikinci grupta Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri gibi), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar yer alıyor.

Yapılan planlamaya göre, 50-64 yaşlarındaki bireyler de ikinci aşamada corona virüsü aşısı olacaklar.
Üçüncü aşamada kronik hastalığı bulunanlara aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bunu 30-39 ve 18-29 yaş grubu takip edecek.

Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 17 Mart corona virüsü tablosuna göre, son 24 saatte 73 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 18 bin 912 oldu. 17 bin 161 kişinin Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 752 bin 23’e yükseldi. Öte yandan ağır hasta sayısı 1484 olarak kaydedildi.