Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

Ege’ye kar ve yağmur uyarısı geldi: Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir, Manisa, Muğla dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) resmi internet sayfası üzerinden güncel hava durumu verilerini yayınladı. Kurum tarafından yapılan uyarılarda Ege Bölgesi için “ Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.” İfadeleri kullanıldı. İşte Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir, Manisa, Muğla ve diğer illerde hava durumu verileri…

Bugün havanın nasıl olacağını merak eden vatandaşlar için MGM son değerlendirmelerini yayınladı. Yapılan bilgilendirmelere göre ise bugün Ege’de Bölgesi’nde aralıklı yağış bekleniyor. Ayrıca Afyonkarahisar’da öğleden sonra aralıklı kar yağışı olacağı öngörülüyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 1°C
Çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı kar yağışlı
İZMİR °C, 11°C
Çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı
MANİSA °C, 11°C
Çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı
MUĞLA °C, 8°C
Çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı
AYDIN °C, 11°C
Parçalı bulutlu
KÜTAHYA °C, -1°C
Hafif sağanak kar yağışı
UŞAK°C, 1°C
Kar yağışı
Denizli °C, 6°C
Hafif sağanak yağmur

TÜRKİYE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyı kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ve güneydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6-15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde çok kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Akdeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında ve güneydoğusunda kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde çok kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu2nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.