Gündem

Otobüs ile şehirler arası seyahat edecek herkesi ilgilendiriyor: Yeni dönem başlıyor!

Corona virüsü salgını sürecinde seyahat kısıtlaması tartışma konuları arasında yer alıyor. Ayrıca bulaş riski nedeniyle vatandaşların otobüs ile şehirler arası seyahat talebi de azaldı. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım tarafından yapılan açıklamalarda, “Otobüs hatlarına yolcu çekmek için yan koltuğu indirimli satma kampanyası başladık.” İfadeleri kullanıldı.

Pandemi nedeniyle yetkililer vatandaşlara evde kalmaları yönünde çağrılarda bulunuyorlar. Bulaş riskinden de endişe eden bir çok vatandaş seyahat planlarını erteliyorlar. Bu durum ise otobüs firmalarına olumsuz olarak etki etti.

Salgın nedeniyle vatandaşların otobüs yolculuklarına talebi azaltması yeni kampanyaların başlatılmasına neden oldu. Son gelen bilgilere göre ise otobüste yan koltukta başka bir yolcunun oturmasını istemeyen yolculara ikinci koltuk yüzde 50 indirimle satılacak. Böylece yan koltuk boş kalacak.

Yolcular yan yana seyahat etmek istemiyor

Hürriyet’ten Emre Eser’in haberine göre; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Koronavirüs sektördeki istihdamı ilk aylarda yüzde 90 azalttı. Daha sonra bazı düzenlemelerle kısıtlı yolcu taşıma izni verildi. Tek koltukta yolcu taşınabiliyordu ancak bunun da maliyeti hem firma hem de yolcu için çok fazla oluyordu.”

“Şimdi tam kapasite çalışmaya müsaade ediliyor ancak yolcular yan yana seyahat etmek istemiyor. Biz de otobüs hatlarına yolcu çekmek için yan koltuğu indirimli satma kampanyası başladık. İlk günden ilgi yüksek oldu. Kampanyaya katılan firmaların sayısının hızla artacağını düşünüyoruz”