Ekonomi

Mayıs ayında herkes böyle yapacak: Akbank, İş Bankası, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank!

Corona virüsü salgını nedeniyle uzaktan yürütülen bankacılık hizmetleri önem kazandı. Bu durum dijitalleşmenin hızlanmasına neden oldu. Son yapılan yenilikler ile beraber Akbank, İş Bankası, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi tüm kamu ve özel bankalarda yeni döneme geçilecek. BDDK düzenlemesine göre, Mayıs ayında ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek.

Dijital bankacılık son yıllarda ön plana çıkmaya başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalarca kullanılacak uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ve elektronik ortamda sözleşme ilişkisinin kurulmasına ilişkin düzenleme taslağına nihai halini verdi. Yapılan düzenleme ile beraber fiziki bir şubeye gerek kalmayacak.

10 dakika içerisinde hesap açılabilecek

Bankalarda çalışanlar ve müşteriler görüntülü olarak görüşme sağlayacaklar. Yeni sistemde yeterli güvenlik ve gizlilik seviyesi oluşturulması zorunlu olacak. Hesap açmak isteyen bir müşteri 10 dakika içerisinde işlemini yapabilecek. Dijital işlemlerde engelli müşteriler için de gerekli eğitimleri almış en az bir müşteri temsilcisinin bulunması zorunlu olacak.

BDDK tarafından hazırlanan düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından mayıs ayından itibaren uygulanması bekleniyor.