GündemManşet

Corona virüsü aşısı oruç bozar mı?

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşların aklında yeni bir soru var. Corona virüsü salgını döneminde oruç tutmak isteyen vatandaşlar aşının orucu bozup bozmayacağını merak ediyorlar. Konu hakkında açıklama ise Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt’tan geldi. Bozkurt tarafından yapılan açıklamada, “Kovid-19 aşısı dahil olmak üzere hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmamaktadır. Böyle şeyin vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır fakat ihtiyatlı hareket etmek açısında iftar ve imsak arasında olunabilir” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Ramazan ayına az bir süre kala ise vatandaşlar aşının orucu bozup bozmayacağını araştırmaya başladılar. Konuyla ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt AA muhabire açıklamalarda bulundu.

Hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmuyor

Bu aşıyı olmak zorunda olan insanlara orucun engel olmadığını söyleyen Bozkurt, “Kovid-19 aşısı dahil olmak üzere hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmamaktadır. Böyle şeyin vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır fakat ihtiyatlı hareket etmek açısında iftar ve imsak arasında olunabilir. Ancak gün içinde olmak isteyenler varsa olabilir, oruca zarar vermeyecektir bu durum.” Açıklamasında bulundu.

Aşı olmamanın kişisel bir tercih olacağını söyleyen Bozkurt vebale girmemek için toplum sağlığını tehlikeye atacak davranışlardan uzak durmak gerektiğini sözlerine ekledi.