Gündem

Bakan Kurum açıkladı: Artık yasak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabı üzerinden flaş bir açıklamada bulundu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada, kıyı şeridi ve sahillerde belirli belirsiz yerlerde iskele kurulamayacağı bildirildi. İşte Bakan Kurum’un konuya ilişkin açıklamaları…

Bakan Kurum bugün resmi twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada, kıyılarda sahillerde güneşlenme ve dinlenme iskelelerinin yer seçimi kurallarını belirlendiği bildirildi.

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemizin eşsiz güzellikteki sahillerini koruyarak geleceğe taşımak, kıyılarımızda plansız ve düzensiz biçimde kurulan iskele ve görüntü kirliliğine son vermek için hazırladığımız düzenlemeyle sahillerde güneşlenme ve dinlenme iskelelerinin yer seçimi kurallarını belirledik.

Artık kıyı şeridi ve sahillerimizde belirli belirsiz yerlerde iskele kurulamayacak.

Denize girmenin ve kıyıda dinlenme imkânının bulunmadığı, kayaların yoğun olduğu kıyılarda iskele yapılabilecek.

Yeni iskeleler geri dönüşüme müsait, çevreye duyarlı malzemelerden olacak.

İskele üzerinde dinlenme amaçlı kapalı alan oluşturulamayacak, kıyının kamuya açık kullanımı engellenmeyecek ve ticari faaliyet amacıyla kullanılmayacak.

Ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı yapılmış, yapım amacına aykırı kullanılan iskeleler için yıkım işlemleri uygulanacak.