GündemManşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milyonlarca emekli için bayram ikramiyesi açıklaması!

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon emekli bu sene bayram ikramiyelerini ne zaman alacağını merak ediyor. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, Ramazan Bayramı için ikramiyelerin mayıs ayının ilk haftasında Kurban Bayramı ikramiyelerinin temmuz ayının ortasında yatırılacağı duyuruldu.

Ramazan ayına az bir süre kala emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladılar. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında, yaklaşık 3 yıl önce emeklilere bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü verdiklerini ve bu uygulamayı hemen başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru yapacaklarını bildirdi.

Emeklilerin şartlarının iyileşmesi için hazırlandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, salgın döneminde alınan tedbirler kapsamında en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak hiçbir vatandaşın mağdur duruma düşmemesini sağladıklarını belirtti.

Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların satır başları şöyle:

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Ümidimiz ve beklentimiz odur ki Allah’ın izni ve inayetiyle Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır. Hazreti Mevlana’nın hikmet dolu sözlerinden ilhamla ifade edecek olursak, karanlığın ardındaki güneşler inşallah çok yakında doğacaktır.

Bir dönem sadece işçi, emekçi olarak çalışan kardeşlerimiz, hamdolsun artık iş dünyasından ticarete, eğitimden akademiye, sivil toplumdan siyasete geniş bir yelpazede varlık gösteriyorlar. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz. Uğur Şahin ve Özlem Türeci hocalarımızın Kovid-19 aşısını geliştirmede yakaladıkları başarı, kendilerine destek olunması ve fırsat verilmesi halinde insanımızın neler yapabileceğini açıkça göstermiştir. Bu tür iyi örnekler sadece Avrupalı Türkleri değil aynı zamanda diğer göçmen topluluklara da öz güven ve cesaret aşılamaktadır. Avrupalı Türkleri hala 1960’ların dar kalıplarına sıkıştırmaya çalışanlar, büyüyen ve güçlenen bir diaspora gerçeğini kabullenmek istemiyor.