GündemManşet

Bakan Selçuk’tan çalışanlar için flaş prim desteği açıklaması!

Türkiye’de corona virüsü salgını sürecinde yeni kısıtlama kararları alındı. Alınan kısıtlama kararlarının vatandaşları ekonomik olarak mağdur etmemesi için bazı destekler sağlanıyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yiyecek ve içecek sektöründeki çalışanlarımıza prim desteği sağlanacağını duyurdu.

Pandemiden en çok etkilenen sektörler arasında bulunan yiyecek ve içecek sektöründe çalışanlar için Bakan Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, nisan ve mayıs aylarında yiyecek ve içecek sektörlerinde çalışanlara prim desteği verileceğini duyurdu. Ayrıca aynı sektörde faaliyet gösteren işyerlerinde ücretsiz izne ayrılan sigortalılara da destek verilecek.

Ödemeler İŞKUR aracılığı ile yapılacak

Bakan Selçuk’un açıklamalarına göre, mart ayında çalışması olanlardan, nisan ve mayıs aylarında normalleşme desteğinden yararlanamayan ve çalışmaya devam edilen işçiler için işverenlerin SGK’ya ödeyecekleri asgari ücret üzerinden hesaplanan prim Bakanlık tarafından karşılanacak.

İŞKUR aracılığı ile yapılan destekten faydalanmak isteyen işverenlerin çalışanlarının e-SGK sistemi üzerinden sigortalılıklarını tanımlaması gerekiyor.