Ege HaberleriGündemYerel Haberler

Muğla, Kütahya, İzmir, Denizli, Uşak, Manisa’da bayram öncesi kuaför ve berberler açık olacak mı?

Vaka sayılarının artması nedeniyle Türkiye’de Ramazan ayında yeni tedbir kararları uygulanıyor. Bayram öncesi vatandaşların en merak ettiği konulardan biri de kuaför ve berberlerin açık olup olmayacağı hakkında. Peki, Muğla, Kütahya, İzmir, Denizli, Uşak, Manisa’da bayram öncesi kuaförler ve berberler açık olacak mı?

Her gün binlerce kişi corona virüsüne yakalanıyor. Bu nedenle Türkiye’de bir çok kısıtlama uygulanıyor. Ramazan ayı ile beraber kısıtlamalar genişletildi. Bu kapsamda 81 ile gönderilen genelge ile Halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları,- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu gibi yerlerin 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak faaliyetlerine ara verildi. Vatandaşlar ise Ramazan Bayramı öncesi kuaför ve berberlerin açık olup olmayacağını merak ediyorlar.

Ege Bölgesi’nde kuaför ve berberler açık olacak mı?

Bayram öncesi bu işletmelerin kapatılacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 haftalık kısıtlama sürecinde hedeflenen oranda düşüş sağlanmazsa daha sert önlemlerin alınabileceğini açıkladı.