Gündem

20 ile sarı kodla uyarı yapıldı: Yarın pencerelerinizi kapatın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 25 Nisan Pazar günü yani yarın için birçok ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada 20 ilde toz taşınımı beklendiği ifade edildi. MGM konuya ilişkin açıklamasında “Tozun meydana getireceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadelerini kullandı.

MGM kötü hava koşullarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Kurum tarafından yapılan son duyuruda yarın toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarda şu ifadeler kullanıldı:

Yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren Suriye kaynaklı tozun, güneyli yüksek seviye rüzgarlarıyla Güneydoğu Anadolu ve zamanla Doğu Anadolu’ya taşınacağı tahmin edilmektedir. Tozun meydana getireceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hangi illere toz taşınımı uyarısı yapıldı?

Adıyaman, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Mardin, Tunceli, Van, Batman, Kilis, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Bayburt, Şırnak