Gündem

Flaş açıklama: Şehirlerarası seyahat Ramazan Bayramı sonuna kadar ancak izinle mümkün olacak!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı sonucu merak ediliyor. Türkiye’de 2 haftadır uygulanan kısıtlamaların değerlendirileceği toplantı öncesi flaş bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamaya göre, şehirlerarası seyahat Ramazan Bayramı sonuna kadar ancak izinle mümkün olacak.

Türkiye’de her gün binlerce kişinin test sonucu pozitif çıkıyor. Bu nedenle 2 haftadır sıkı tedbirler uygulanıyor. Bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda ise tedbirlerin genişletip genişletilmeyeceğine karar verilecek. Konu hakkında Reuters’a bilgi veren iki yetkili tedbirlerin arttırılacağı yönünde açıklamada bulundular. Yapılan açıklamalarda bakanlar arasında tam kapanmayı savunanlar ve karşı çıkanlar olduğu belirtilerek, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı bildirildi.

AVM’ler de kapanmak zorunda kalabilir

Konu hakkında açıklamada bulunan bir yetkili yeniden seyahat yasağı geleceğini bildirdiği açıklamasında, “Tam kapanma elbette çok istenerek yapılacak bir şey değil ama ekonomide üretimin devam ettiği, lojistik gibi sektörlerin çalıştığı bir tam kapanma hayata geçebilir. Restoran ve cafeler halen kapalı ama bulaşı azaltmak için okullar, AVM’ler de kapanmak zorunda kalabilir. Şehirlerarası seyahatler yine ancak izinle mümkün olacak. Bu süre de Ramazan Bayramı sonrasına kadar olmalı.” İfadeleri kullanıldı.

Artan vaka sayıları nedeniyle Rusya gibi bazı ülkelerden uçuşlar ve bazı iptaller olduğunu söyleyen yetkili Turizm sezonu için tedbirlerin sıkı şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Kafe ve restoranlar aynı şekilde devam edecek

Okul ve AVM’lerin kapatılması bulaş riski açısından akla yatkın gözüktüğünü söyleyen bir diğer yetkili ise kafe ve restoranlarda aynı şekilde çalışmanın devam edeceği belirtildi.

Yeni kısıtlamalar hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün konu hakkında açıklamada bulunması bekleniyor.