GündemKamuManşet

E-Devlet üzerinden almayanlar dikkat: Yarın son gün!

Pandemi nedeniyle Türkiye’de tam kapanma uygulanıyor. Bu süreç içerisinde işe gitme durumu olan vatandaşlar, çalışma izni görev belgesi aldılar. Söz konusu belgeyi e-Devlet sisteminden almayanlar için ise belge geçerlilik süresi doluyor. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işveren ve çalışanların taahhütlerinin ve imzalarının bulunduğu belgelerin geçerlilik süresinin 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatıldığı bildirildi.

Tam kapanma sürecinde işe giden vatandaşların çalışma izin belgelerini yanında bulundurmaları gerekiyor. Yapılan denetimlerde belgesi yanında olmayanlara ise ceza kesiliyor. Bu kapsamda işveren ve çalışanların taahhütlerinin ve imzalarının bulunduğu belgelerin geçerlilik süresi ise 7 Mayıs tarihinde sona eriyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Esas usul olan e-Başvuru sitemi üzerinden 2 Mayıs saat 17.00’ye kadar 2.677.000 çalışma izni görev belgesinin verildiği,

Muafiyet kapsamında olmakla birlikte e-Başvuru sistemi üzerinden çeşitli nedenlerle belge alamayanlar için ise işveren ve çalışanların taahhütlerinin ve imzalarının bulunduğu, yeni oluşturulan çalışma izni görev belgesi formunun geçerlilik süresi 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatıldı.
Çalışanlar çalışma belgelerini e-Devlet sistemine şifre ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak alabilirler.