Gündem

A101, BİM, ŞOK Marketlerde yarından itibaren satılmayacak!

Corona virüsü salgınında bulaş riskini azaltman ve artan vakaların önüne geçmek için yeni tedbir kararları alındı. Bu kapsamda kapanma sürecinde marketlerde satılan ürünlere de düzenleme getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile yarından itibaren birçok ürün zincir marketlerde satılamayacak. İşte A101, BİM, ŞOK gibi zincir marketlerde satışı yasaklanan ürünler

Alınan yeni karar ile marketlerde temel ihtiyaç ürünleri dışındaki ürünlerin satışı yasaklandı. Yarından itibaren uygulanacak olan yasak için listede hangi ürünlerin bulunduğu merak ediliyor. Peki, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında A101, BİM, ŞOK marketlerde hangi ürünlerin satışı yasaklanacak?

Marketlerde hangi ürünlerin satışı yasak?

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Hangi ürünler satılabilecek?

Temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri marketlerde satılabilecek.

Sigara satışı yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelgede sigara satışının yasaklandığına dair bir maddeye yer verilmedi.