Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriManşet

İzmir’de ucuz ev satın almak isteyenler dikkat: Ziraat Bankası duyurdu!

Bu sene ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ziraat Bankası uygun fiyatlı gayrimenkul ilanları yayınladı. İzmir ilinde pek çok konutun icradan satışa çıktığı görüldü. Peki, Ziraat Bankası tarafından yayınlanan ilanlara başvurular nasıl yapılır?

2021 yılında ve sahibi olmak isteyen pek çok dar gelirli vatandaş ucuz fiyattan satılan konut araştırması yapıyorlar. Ziraat Bankası gayrimenkul satış sayfası üzerinden e-ihale ile satılan yeni konutları listeledi. Listede İzmir ilinden pek çok konutun yer aldığı görüldü.

ZİRAAT BANKASI TARAFINDAN YAYINLANAN KONUT İLANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ziraat Bankası ihalelerine nasıl katılım sağlanır?

Gayrimenkullerimizin bir kısmı fiziki ihale yöntemiyle bir kısmı e-ihale yönetimiyle satılmaktadır. Fiziki ihale ile satışına devam edilen her gayrimenkul için belirlenen teminat tutarının verilmesinden sonra, internet sayfamızda yer alan teklif mektubu ile peşin/taksitli satış şartnamesinin doldurularak, en geç ihaleden bir gün öncesine kadar, kapalı zarf içinde ilgili ihale komisyonuna teslim edilmesi veya posta ile ulaştırılması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden Bankamız sorumlu değildir. E-ihale ile satışına devam edilenlerde, en yakın Ziraat Bankası Şubesi’ne başvurularak, taşınmazın muhammen bedelinin %6’sı tutarındaki teminatın yatırılması ve Şubemizde doldurulacak Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin her sayfasının imzalanması sonrasında cep telefonunuza gelen şifre ile https://esatis.ziraatbank.com.tr/ sitesine girerek teklifin verilmesi gerekmektedir.

TEKLİFİMİN KABUL EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

İhale sona erdiğinde ihale sonuçları kısa bir süre içerisinde Bankamızca sonuçlandırılarak, teklif sahibine olumlu veya olumsuz mutlaka yanıt verilecektir. Teklifin olumsuz bulunması durumunda teminat iade edilecektir.