Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

İzmir Tire’de SMA hastası 2 yaşındaki Mehmet Ayaz tedavi için yardım bekliyor!

İzmir’in Tire ilçesinde Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası Mehmet Ayaz Sındıraç’ın sağlığına kavuşabilmesi için Nisan ayında valilik onaylı başlattıkları kampanya devam ediyor.

31 Mayıs’ta 2 yaşına girecek olan Mehmet Ayaz Sındıraç’ın sağlığına kavuşabilmesi için 2.2 milyon dolar gerektiği öğrenildi. Anne Halide ve baba Ali Sındıraç çifti çocuklarının Dubai’den ‘zolgensma gen tedavisi’ olması gerektiğini bildirerek gerekli paranın toplanması için vatandaşlardan yardım beklediği söyledi.

EL ELE VEREREK MEHMET AYAZ’I İYİLEŞTİRELİM

Anne Halide Sındıraç, Mehmet Ayaz’ın iyileşmesi için bağışlara ihtiyaçlarının olduğunu belirtip, “Mehmet Ayaz Sındıraç, 24 aylık. SMA Tip 2 hastası. Bu tanı 15 aylık iken konuldu. Mehmet Ayaz yürüyemiyor, emekleyemiyor. Kaslarındaki gerilemeden dolayı hareketleri kısıtlanıyor. Biz Ayaz için bir kampanya başlattık. Bu kampanyaya destek bekliyoruz. Çünkü oğlumun iyileşmesi için Dubai’de gen tedavisini alması gerekiyor. Bu tedavinin maliyeti yaklaşık 2.2 milyon dolar tutuyor. Oğlumun bu tedaviyi alabilmesi için bağışlarla desteğe ihtiyacımız var. Bu rakam bizim karşılayabileceğimiz bir rakam değil” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÇAĞRIDA BULUNDU

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, “Mehmet Ayaz bebeğin tedavisi için bu güne kadar katkı koyan herkese şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyor, İzmir Valiliğinin 07.04.2021 tarihli ve 2860 sayılı yardım toplama kanununca uygun görüp, izin verdiği yardım kampanyasına tüm hayırseverlerden Mehmet Ayaz bebek için bir adım atmasını ve desteklemesini bekliyorum” ifadelerinde bulundu.

İBAN: TR64 0013 4000 0186 4041 6000 01 DenizBank

Alıcı: Halide Zeynep Sındıraç

Açıklama: Mehmet Ayaz

Sosyal medya üzerinden takip etmek isteyenler için İnstagram hesap adı : mehmetayaz.icin.el.ele