Kamu

3 gün sonra başvurular başlıyor: Binlerce kişiye destek ödemesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgınından etkilenen işletmelere müjdeyi vermişti. Yapılan açıklamalarda, esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler destek ödemesi yapılacağı bildirilmişti. Son yapılan açıklamalara göre ise desteğe başvurular 3 gün sonra başlıyor. Binlerce vatandaş ödemelerden faydalanmak için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecekler.

Esnafa hibe desteği ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tek seferde, iki ayrı grup halinde vereceğimiz 5.000 Türk lirası ve 3.000 Türk lirası hibe desteğine başvuruların 25 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı. Desteğe başvurular 1 ay süresince ve e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek.

3 bin lira destek kimlere verilecek?

Bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri 3 bin lira destekten faydalanabilir.

5 bin lira destek ödemesi kimlere verilecek?

Kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler 5 bin TL destekten faydalanabilecekler.