Ekonomi

İzmir Ankara, Antalya, Malatya, Bursa, Elazığ veya İstanbul’da yaşayanlar dikkat: Her ay 1000 TL’nin üzerinde ödeme yapılıyor!

Türkiye’de kadınlara çeşitli destekler sağlanıyor. Devlet tarafından annelere sağlanan desteklerden birisi de kreş ve bakıcı yardımı. İzmir Ankara, Antalya, Malatya, Bursa, Elazığ veya İstanbul’da yaşayan ve çalışan annelere her ay bin TL’nin üzerinde ödeme yapılıyor. Annelere yapılan destek ödemelerinden faydalanmak isteyenler ise e-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Annelerin istihdamı için çalışan annelere destek sağlanıyor. Destekten faydalanmak isteyen annelerin ise çocuklarının 0-60 ay arasında olması gerekiyor. 24 ay boyunca verilen desteğe başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Destek ödemeleri aylık 100 Euro olarak gerçekleştirilecek.

Annelere destek projesi ise 31 Mart 2022’den sona eriyor.

MAYIS AYI ÖDEME

SGK Mayıs ayı ödemeleri için yaptığı açıklamada, “Mayıs ayında, okul öncesi eğitim ve bakım kurumlarının resmi olarak kapalı olduğu günler hariç, çocuğunu okula tam zamanlı ve düzenli gönderen ve okul ücretini tam yatıran faydalanıcılar, diğer koşulları taşımaları halinde Mayıs ayı için mali destek alabilecektir.” İfadelerini kullandı.