Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

29-30 Mayıs tarihinde İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Aydın’da yasak var mı?

Corona virüsü pandemisi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Kademeli normalleşme döneminde sokağa çıkma kısıtlaması saatleri değiştirilmişti. Peki, 29-30 Mayıs tarihinde İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Aydın’da yasak var mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile kademeli normalleşme döneminde uygulanan yasaklar bildirildi. Buna göre, 17 Mayıs tarihine kadar hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

1 Haziran tarihinden önceki son hafta sonu ise (29-30 Mayıs tarihinde) kısıtlamalar uygulanmaya devam edecek. Genelgeye göre, Cuma günü saat 21.00’den başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Marketler saat kaçta faaliyet gösterecek?

Bu hafta sonu A101,BİM, ŞOK, Migros gibi zincir marketler 10.00-17.00 arasında açık olacaklar. Ancak hafta sonu marketlerde temel ihtiyaç ürünleri dışındaki ürünlerin satışı yapılmayacak.