Ekonomi

Devlet 1150 TL kira desteği veriyor: Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Türkiye’de binlerce vatandaş kirada oturuyor. Ancak özellikle corona virüsü salgını sürecinde kirasını ödemekte zorlanan pek çok vatandaş bulunuyor. Evi olmayan ve kirada oturan vatandaşlar için ise devlet destek ödemesinde bulunuyor. Ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunması gerekiyor.

Ev kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için devlet kira yardımında bulunuyor. Kira yardımından faydalanmak isteyenlerin ise bazı şartları sağlaması gerekiyor.

2021 yılında kira yardımı almak isteyen vatandaşların, mal varlıklarının olmaması gerekiyor. Ayrıca kişilerin SGK ile çalışmaması, emekli, dul, yetim aylıklarından faydalanmaması, işsizlik maaşı alması, fakirlik belgesi sahibi olması, yapılacak olan testler sırasında yoksulluk sınırının atlında yer alması gerekiyor.

Başvurular nasıl yapılır?

Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezleri üzerinde başvurularını yapması gerekir. Ayrıca şartları sağlayan vatandaşlar, e devlet üzerinden başvurularını yapabiliyorlar.