EkonomiKamu

İşçilere zam yolda! İkramiyeler ise 24 Aralık’ta verilecek

Binlerce işçi için güzel gelişmeler yaşanıyor. Son gelen bilgilere göre kamuya bağlı olarak çalışan 700 bin işçi için zam ve diğer taleplerin yer aldığı taslağın bugün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e sunulması bekleniyor. Öte yandan yeraltı işlerinde çalışanlara tediye ikramiyeleri ise 24 Aralık 2021’de yatırılacak.

Türkiye’de binlerce vatandaş için güzel bir haber geldi. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ işbirliğinde işçiler için zam pazarlığı başlamak üzere. Sözcü Gazetesi’nin haberine göre taşerondan kadroya geçen ve halen asgari ücrete yakın düzeylerde maaş alan işçilere 4 bin 500 lira civarında taban ücret talep edilmesi ve bunun üzerine de tüm işçileri kapsayacak şekilde yüzde 10+10 civarında oransal zam talep edilmesi bekleniyor.

Zorunlu emekliliğin iptali isteniyor

Diğer yandan emeklilik ve tayin sorunun çözümü ile ilgili maddelerin yer aldığı çalışmada 696 sayılı KHK ile kamuya geçenlerin tayin haklarının diğer kamu işçileriyle eşitlenmesi isteniyor. Yaş veya prim günü dolan emekliler için ise zorunlu emekliliğin iptal edilmesi isteniyor.

Bugün Çalışma Bakanına sunulacak

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren taleplerin bugün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e sunulması bekleniyor.