Ekonomi

Pandemide kredi ihtiyacı olanlar için duyuruldu: 2022’de geri ödeyebilirsiniz!

Denizbank pandemide kredi ihtiyacı olanlar için duyuruda bulundu. Banka, KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve KGF (Kredi Garanti Fonu) işbirliğiyle 200.000TL’ye kadar kredi verildiğini açıkladı. 6 ay ödemesiz olarak verilen kredi için ödemelere 2022 yılında başlayabilirsiniz.

Corona virüsü salgını sürecinde ekonomik olarak zorlanan KOBİ’lere özel kredi paketi hazırlandı. Denizbank Nefes Kredisi ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu.

Kredi Özellikleri Nelerdir?

Proje kapsamında kullandırılacak kredilerde uygulanacak faiz oranı yıllık % 17,50 olacaktır.
Program kapsamında kullandırılacak krediler 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli toplam 18 ay vadelidir.

Kredi, ödemesiz dönem sonunda başlamak üzere Aylık Eşit Taksitli şekilde geri ödenecektir.

2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre %25 kayıp yaşayan işletmeler bu krediye başvuru yapabilir. Gruba bağlı işletmeler için grubun toplam cirosunda %25 ve üzeri kayıp yaşanması da başvuru için yeterlidir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş firmalarda ciro kaybı koşulu aranmayacaktır.

2020 yılı cirosu 0-1 milyon TL arası olan işletmelere azami 50 bin TL, 1 ve 10 milyon TL dahil olmak üzere cirosu 1-10 milyon TL arasında olan işletmelere azami 200 bin TL kredi kullandırılabilecektir. İşletmeye kullandırılacak toplam kredinin %20’si için ilave belge istenmeyecektir. Kredinin %80’inin ise; belge istenmeksizin ticari kart aracılığı ile veya henüz ödenmemiş faturalar ile vergi/SGK/Bankamızdaki maaş /kira ödemeleri karşılığı kullandırılacaktır.

Hazine Destekli KGF Kefaleti alınacak olup, kefalet oranı %90’dır.

Kimler krediden faydalanabilir?

TOBB Üyesi; Ticaret Odası, Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Üyeleri 2021 Nefes Kredisi’nden faydalanabilir.

Oda ve borsa üyesi olsa dahi, tarım kredi kooperatifleri, esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri, döviz büfeleri ve faktoring şirketleri bu krediden faydalanamazlar.

Ne Zaman ve Nereden Başvurabilirim?

Başvurular 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren yapılabilecektir. Son Başvuru tarihi 30 Temmuz 2021’dir.
Size en yakın DenizBank şubesinden başvuru yapabilirsiniz.