Gündem

Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek mi?

Haziran ayına girmeye bir gün kala vatandaşlar kısıtlamalar ile ilgili araştırmalara başladılar. En çok merak edilen konulardan birisi ise hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkıp kalkmayacağı ile ilgili. Üst düzey bir yetkili konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günleri yasak kalkabilir ancak Pazar günü bir süre daha sokağa çıkma kısıtlaması devam edebilir.

Türkiye’de pandeminin ilk kez tespit edilmesi üzerinden 1 sene 2 aydan fazla geçti. Bu süreçte uygulanan kısıtlamaların ne zaman tamamen sona ereceği vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Haziran ayının gelmesi ile beraber ise kısıtlamalar ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Üst düzey bir yetkili İngiliz haber ajansı Reuters’a bugün gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Kapanma saatleri ileri alınabilir

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamalarda, “Bugünkü kabine toplantısının en önemli gündemi corona virüsü tedbirlerine yönelik atılacak normalleşme adımları olacak. Öncelikle uzun zamandır beklenen cafe ve restaurantların açılması yönünde karar alınması bekleniyor. Bilim Kurulu’nun da tavsiyesi bu yönde. 60.000’den yaklaşık 7.000 civarına kadar düşen günlük vaka sayıları buna imkan veriyor. Akşam saat 21:00 olan kapanma saatleri biraz daha ileri alınabilir. Çünkü işletmeler de bundan sıkıntı duyuyor” ifadeleri kullanıldı.

Okullar ile ilgili iki görüş var

Öte yandan spor salonları ve halı sahalar gibi kapatılan işletmelerin yeniden açılmasının planlandığı öğrenildi. Yakında açık alanda maskesiz hayatın başlayabileceğini söyleyen yetkili, okulların açılması konusunda ili farklı görüş olduğunu dile getirdi. Buna göre, görüşlerden biri okulların açılması açılması ve 2 Temmuz’da yaz tatiline girilmesi; diğeri de vaka sayıları düşerken bulaşa neden olabilecek okulların kapalı kalması yönünde olarak belirtildi.