Kamu

Hizmet dökümünde S harfi olanlar yandı: Emekli olamazsınız!

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın en büyük hayali olmak. Bu nedenle sigortalı çalışan vatandaşların primleri hizmet dökümlerine işleniyor. Ancak hizmet dökümünde S kodu bulunan vatandaşların emeklilikleri tehlikede demektir. İşte hizmet dökümünde yer alan harf kodlarının anlamları

Çalışan vatandaşlar sıklıkla hizmet dökümlerini kontrol ediyorlar. Ancak hizmet dökümünde yer alan harf kodları hakkında çoğu vatandaş yeterli bilgiye sahip değil. Hizmet dökümünde S harfi bulunan vatandaşların sigorta primleri iptal edilebilir. Sigorta primleri iptal olan kişi ise emekli olamaz.

Hizmet dökümündeki S, Ş, K harf kodlarının anlamı

Hizmet dökümünde S kodu bulunanlar sahte iş yerinde çalışıyor olarak görülürler. Ş kodu bulunanlar şüpheli ve K harfi bulunanlar ise kontrollü iş yerinde çalışıyor demektir. Ş kodu bulunanların iş yeri ile ilgili denetim süreci başlar. İşyeri sahteyse bu kod S ile değiştirilir ve primler iptal edilir. Sorun yoksa kod iptal edilir.

Hizmet dökümüne nasıl ulaşılır?

Hizmet dökümü almak isteyen çalışanlar belgelerine e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirler. Hizmet dökümü sayfasına ulaşmak için çalışanın ana sayfa üzerinde T.C. kimlik numara ve e-Devlet şifresini sisteme girmesi gerekmektedir.