Gündem

Yarın için sadece bir ile sarı kodlu uyarı yapıldı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu verilerini vatandaşlar ile paylaşmaya devam ediyor. Kurum bugün Bartın iline sarı kodlu uyarıda bulundu. Öte yandan Türkiye için 3 – 9 Haziran tarihleri için yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.” denildi.

Yarın için Bartın’a sarı kodlu uyarı yapıldı. Gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği ilde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı özellikler Merkez, Ulus, Kurucaşile ve Amasra’da yaşayanların dikkatli olması gerekiyor.

Yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedecek

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için yaptığı uyarıda ise akşam saatlerinde Zonguldak ve Bartın çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Yer yer çok kuvvetli olması beklenen yağışlar ile ilgili olarak, “Kuvvetli yağışların Zonguldak’ta gece saatlerinde, Bartın çevrelerinde ise yarın (Cuma) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, ulaşımda aksamlar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.