Gündem

Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kalkacak mı? 21 Haziran ile ilgili flaş gelişme!

Pandemi nedeniyle Türkiye’de birçok kısıtlama devam ediyor. Bu nedenle vatandaş Pazar günü kısıtlamanın kalkıp kalkmayacağını merak ediyor. Son gelen bilgilere göre ise 21 Haziran tarihinden sonra yeni rahatlamalar gelebilir.

Türkiye’de Haziran ayı ile beraber birçok kısıtlama kaldırıldı. Geri kalan kısıtlamaların ise ne zaman kalkacağı merak ediliyor. Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre, AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu kısıtlamaların esnetilmesi için 21 Haziran tarihini işaret etti. Aşılama ile beraber vaka sayılarında düşüşün hızlanması beklendiğini ifade eden Sarıeroğlu, Haziran sonrası yapılacak toplantıda Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu ve ilgili bakanlıklarla tedbirlerin tekrar gözden geçirileceğini sözlerine ekledi.

6 bin 169 yeni vaka açıklandı

Türkiye 4 Haziran corona virüsü tablosuna göre, 6 bin 169 kişi daha coronavirüsüne yakalandı. 552 kişi hasta olarak kaydedilirken, vefat sayısı 94 olarak açıklandı. Corona virüsünden kurtularak iyileşenlerin sayısı ise 7 bin 617 olarak verildi.