GündemManşet

Bakanlık genelge gönderdi: 8 Haziran’da başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7 il Valiliği’ne genelge gönderdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzalı genelgede, 8 Haziran’da en büyük deniz temizliği seferberliğinin başlatılacağı ifade edildi.

Türkiye’de corona virüsü salgını ile mücadelenin yanında müsilaj ile de mücadele başladı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Denizine kıyısı olan 7 ilin valilik ve belediyelerine genelge gönderdi. Genelde en büyük deniz temizliği seferberliği’nin 8 Haziran tarihinde yani yarın başlayacağı ifade edildi.

Koordinasyon ve Bilgilendirme Merkezi oluşturulacak

Ayrıca yapılacak çalışmalar kapsamında İsanbul’da Koordinasyon ve Bilgilendirme Merkezi oluşturacağı bildirildi. Resmi Yazıda, “ Marmara Denizine kıyısı olan Valiliklerin koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı tüm Merkez, Bağlı ve Taşra Teşkilatları, Büyükşehir Belediyeleri, İl ve İlçe Belediyeleri ve Katı Atık Belediye Birlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere ilgili tüm kurum/kuruluşlarca bu çalışmanın başlatılması ve tamamlanıncaya kadar koordineli bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.