Ekonomi

Bakan duyurdu: 18 Haziran tarihinde hesaplara yatırılacak!

Türkiye’de vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Son olarak ise üreticileri ilgilendiren önemli bir destek duyurusu yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamalara göre bitkisel üretim destekleri 18 Haziran tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı’nın açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli üreticilere müjdeyi verdi. Yapılan açıklamalara göre 18 Haziran tarihinde bitkisel üretim destekleri hesaplara yatırılacak.

Desteklerin yüzde 80’den fazlası yılın ilk 6 ayında ödenmiş olacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Pakdemirli, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına göre 18 Haziran’dan itibaren çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya başlayacağız. Böylece bitkisel üretim desteklerinin yüzde 80’den fazlasını da çiftçilerimize yılın ilk 6 ayında ödemiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

Ödemelerin içerisinde pamuk, ayçiçeği, koza, aspir, soya, hububat, baklagil ve dane mısır gibi ürünler ve sertifikalı tohum ve organik gübre de yer alıyor.