Gündem

40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? 40 yaş üstü aşı randevusu alma!

Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında aşı uygulaması devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada aşı sırası gelen meslek gruplarını duyurdu. Buna göre kuryeler, kargo çalışanları, taksi ve dolmuş esnafı, gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının, berber ve kuaförler aşılarını olabilecek. Öte yandan pazartesi gününden itibaren 40 yaş üstü vatandaşlar aşılarını yaptırabilecek.

Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi;

”Gelecek pazartesi ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak. İkincisi, kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim.

Üçüncüsü ise salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Bunun için şimdiye tedarik ettiğimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor.”

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu almak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra ‘aşı randevusu’ ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

E-Nabız aşı randevusu almak için tıklayınız…

MHRS giriş için tıklayınız…

KARGO ÇALIŞANLARI VE KURYELER AŞILANIYOR

Son dakika haberi… Türkiye’de aşı uygulaması hızlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından aşı takvimine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca açıklamasında kargo çalışanları ve kuryelerin aşılanmasına yarından itibaren başlanacağını duyurdu. Bakan Koca açıklamasında ”Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da yarın başlıyoruz. Artık iyice hızlandık.” ifadelerini kullandı.

TAKSİ ŞOFÖRLERİ VE DOLMUŞ ESNAFI DA AŞILANIYOR

Bakan Koca, ”Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler.” dedi.

BAKAN KOCA YENİ MESLEK GRUPLARINI DUYURDU

Koca, gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının, berber ve kuaförlerin ve yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların bugünden itibaren Kovid-19 aşısı olabileceğini duyurdu.

Bakan Koca son açıklamasında ise ‘Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler.’ açıklamasında bulundu

20 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yerli aşının eylül ayında uygulanmaya başlamasının planlandığını belirtti. Aşı sırası gelenlerin aşı olma oranının arttığını belirten Koca, takvim işlerse aşılamada haziran sonunda 20 yaşa kadar inileceğini söyledi.

Koca, ”Aşılamayı sağlayarak Eylül sonrasında okullar, üniversiteler ve yüksekokullar dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz” dedi.