Gündem

Suudi Arabistan duyurdu! Yeni hac kararları alındı

Suudi Arabistan’dan alınan son dakika bilgisine göre Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek için hc seferlerine geçici bir süre ara verdikten sonra kademeli normalleşme kapsamında bu yıl hac izninin 60 bin kişiyle sınırlandırdığını duyurmuştu.

Alınan bilgilere göre bu yıl 60 bin kişiyle hac seferinde sınırlama yapılırken Bakanlık hacca gitmek isteyen vatandaşlara da şart koştu. Bu yıl hacca gitmek isteyen vatandaşlarda kronik rahatsızlık bulunmaması ve yaş aralığının ise 18-65 olup aşı yapılmış olması gerektiğini duyurdu.

SON 5 SENEDE HAC İBADETİNİ GERÇEKLEŞTİRMEMEMİŞ OLANLAR

Bugün ise yeni karalar açıklandı. Karalar kapsamında kadın hacı adayları yanlarında erkek vasisi (mahram) olmadan, Hac ibadetlerini gerçekleştirebilecek. Bakanlık Hac adayların internet üzerine kayıt yapmalarını için 2 tarih aralığı yayınlandı. İlk kayıt dönemi 13-23 Haziran tarihleri arasında, 25 Haziran’da ikinci kayıt aşaması başlayacak. Bakanlık, adayların son 5 senede Hac ibadeti gerçekleştirmemiş olmasını gerektiğini vurgularken “Yaş grupları dikkate alınarak, daha önce Hac ibadetini yerine getirmemiş başvuranlara öncelik verilecek” sözlerini kullandı.