Eğitim

AÖF ÖĞRENCİLERİNE DİPLOMA NE ZAMAN VERİLECEK?

2020-2021 dönemi AÖF mezunları için diploma ne zaman ve nasıl verilecek sorusu, öğrenciler tarafından merak edilenler arasında. Geçtiğimiz hafta açıklanan bahar dönemi sınav sonuçlarının ardından gözler diplomanın verileceği tarihe çekildi. Herhangi bir değişiklik yapılmaması durumunda öğrenciler diplomalarını imza karşılığında AÖF bürosundan teslim alabilecek.

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçlarının internette açıklanmasından sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlara verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama derslerini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilecekler. Öğrenciler bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri yoluyla başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler.

AÖF tarafından sitede yayınlanan bilgilere göre;

  • Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez.
  • AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.
  • Mezunlarımıza diploma haricinde Geçici Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesi gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.
  • Fakülteye dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/ dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir.
  • Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.
  • Öğrenciler diplomanın düzenlenmesinden sonra kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklik önceki durumu geçersiz kılmayacağından diplomalarını bilgi değişikliğini gösteren resmi belge ile birlikte kullanmaları gerekmektedir.

Diploma, illerde bulunan AÖF bürolarımız aracılığıyla imza karşılığında teslim edildiği için mezunun adresine veya istediği resmî kurumlara posta ve kargo ile gönderilmemektedir.

Mezuniyet durumu sorgulama siteden yapılabilecek

AÖF diploma sorgulama işlemleri, AÖF’ün internet sitesi üzerinden diploma doğrulama başlığında gerçekleştiriliyor. T.C. Kimlik numarası ve diploma numarası girilerek diploma doğrulama işlemi yapılabilecek.

2021 Yaz dönemi e-sertifika programları başvuruları başladı

Yaz dönemi için 2021 112 e-Sertifika Programı katılımcılara sunulacak. 18 yaşını doldurmuş herkesin başvurusuna açık olan kurslar online olarak gerçekleştirilecek. e-Sertifika, mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak isteyenler için Anadolu Üniversitesi bünyesinde hazırlanan sertifika programlarını içerir. Bu kapsamda, güncel bilimsel gelişmeler ve sektörel gereksinimler gözetilerek, geniş bir yelpazede çok sayıda sertifika programı katılımcılara sunulur. e-Sertifika Programları her yıl; Bahar, Yaz ve Güz olmak üzere üç ayrı dönemde açılır. 2021 Yaz dönemi e-Sertifika Programlarına başvurular Başvuru sayfasından  31 Mayıs 2021 – 02 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru ve kayıt ile ilgili işlemler hakkında ayrıntılı bilgiye Akademik Takvim sayfasından ulaşabilirsiniz.