Gündem

16 Haziran (yarın) için 11 ile sarı kodlu uyarı yapıldı! Sarı kod nedir?

İllerin olumsuz hava koşullarına karşı tedbir alması için uyarılar yayınlanıyor. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) resmi sitesi üzerinden 16 Haziran (yarın) için 11 ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Peki, hangi illere sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı nedir?

MGM hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini vatandaşlar ile paylaştı. Kurum tarafından yapılan uyarılarda, yarın için 11 ile sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Buna göre yarın 11 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bugün için yapılan uyarılarda ise şöyle denildi:

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya’nın iç kesimleri, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde, gece saatlerinde Trakya ile Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sarı kod nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Yarın için sarı kod uyarısı yapılan iller hangileridir?

Balıkesir

Bilecik

Bursa

Çanakkale

Edirne

İstanbul

Kırklareli

Kocaeli

Sakarya

Tekirdağ

Yalova