Gündem

Binlerce vatandaşa güzel haber: 1 Temmuz’dan sonra yasak kalkıyor!

Bu sene evlilik planı yapan binlerce vatandaşa güzel haber geldi. Düğünler için kalkan bir çok kısıtlamanın yanında nişan ve kına gibi organizasyonlara da izin verileceği öğrenildi. Buna göre, Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz’dan sonra izin verilecek.

Türkiye’de corona virüsü pandemisinden evlenecek çiftler de etkilendi. Düğün, kına, nişan gibi etkinlikler yapmak isteyen bir çok çift evlilik durumunu ertelemek durumunda kaldı. Ancak Haziran ayı ile beraber evlilik hazırlığındaki çiftler için de güzel haberler gelmeye başladı.

Yiyecek ve içecek ikramına izin verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelge ile Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kapalı alanlarda ise bu kurallara ilave olarak kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması ve azami 100 davetliyle sınırlandırılması kaydıyla 1 Haziran’dan itibaren yapılabileceği bildirildi.

15 Haziran tarihinden sonra ise nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramı yapılabiliyor. Öte yandan Milliyet’in haberine göre, nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz’dan sonra izin verilecek.