Ekonomiİzmir HaberleriManşet

Emekli maaşları ile ilgili flaş gelişme: Ödemeler banka hesaplarına erken mi yatacak?

Türkiye’deki yaklaşık 13 milyon emekli maaşlarını almak için gün sayıyor. SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na mensup emekliler Kurban Bayramı nedeniyle maaşlarının banka hesaplarına erken yatıp yatmayacağını merak ediyorlar. İşte emekli maaşları ile ilgili son gelişmeler…

Emekli maaşları her zaman sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda emekliler maşlarını 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında almışlardı. Kurban Bayramı’nda ise erken ödemenin söz konusu olup olmadığı araştırılıyor. Bu sene Kurban Bayramı 20-23 Temmuz’a, bazı emeklilerin maaş ödeme dönemine denk geliyor. Bu nedenle emeklilerin banka hesaplarına maaşları erken tarihte yatabilir. 1100 TL Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin ise 12-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Emekli maaşları ne kadar zamlanacak?

Yılda 2 kere zam alan emekliler Temmuz ayında ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ndeki TÜFE tahminine göre 6 aylık enflasyon yani emeklilerin zam oranı yüzde 7.67 olacak. Buna göre K ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları 511 TL’ye varan artış gösterebilir. Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam miktarı ise 5 Temmuz tarihinde belli olacak.

Emekli maaşları nasıl ödenecek?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde emekliler maaş ödemelerini Maaş ödemesinin yapılacağı Banka’nın ikametine en yakın şubesine gidip gelerek alabildiler. Vatandaşlar, banka şubeleri ve ATM’lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayıldılar. Kurban Bayramı sürecinde ise sokağa çıkma yasağı uygulanması beklenmiyor. Bu nedenle emekliler maaşlarının yatırıldığı banka şubelerine giderek paralarını çekebilirler.