Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge Haberleriİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriManşetMuğla HaberleriUşak HaberleriYerel Haberler

Ege dikkat: Yarın sokağa çıkma yasağı var mı?

Corona virüsü vakalarındaki belirgin artışın sonrasında vatandaşlar kısıtlamaların devam edip etmediğini araştırıyorlar. Bu nedenle internet sayfalarında, “Yarın sokağa çıkma yasağı var mı?” , “Pazar günü sokağa çıkma yasağı kaçta başlayacak?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar. İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Uşak, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar’da sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Pandemi döneminde Türkiye’de bazı kısıtlamalar uygulanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda cumartesi için kaldırılan tamgün sokağa çıkma kısıtlamanın yanı sıra, Pazar günleri yasak uygulanmaya devam ediyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta da devam edecek

Sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi 22.00-¬05.00 saatlerinde; pazar günleri ise cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak ve pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Pazar günü yasağı ne zaman kalkacak?

Pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı’mız da ‘Temmuz başına kadar’ diye ifade etmişti. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek temmuz ayında daha rahat sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden” ifadelerini kullandı.